25 de Març
“Nostàlgia” per Tonino Guerra
“Nostàlgia” d’Andréi Tarkovski i una tarda commemorativa de Tonino Guerra
25 de Març
“Nostàlgia” per Tonino Guerra
“Nostàlgia” d’Andréi Tarkovski i una tarda commemorativa de Tonino Guerra
25 de Març
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 25 de març, a les 19 hores, el Club de cine de la Casa de Rússia us convida a la trobada online dedicada a Tonino Guerra – escriptor, guionista, poeta i una de les personalitats més destacades del món cinematogràfic italià del segle XX. Després de la conferència, podreu veure la pel·lícula “Nostàlgia” Andréi Tarkovski, el guió de la qual va ser escrit per Guerra.

Per als russoparlants: la sessió comença a les 19.00h. Introducció i projecció de la pel·lícula.

Per als hispanoparlants: la introducció comença a les 18.30h, la projecció a les 19.30h.

Els seus primers versos “Guerra” els va escriure en un camp de concentració nazi, durant la Segona Guerra Mundial. En aquell moment tenia 22 anys. El seu poemari “Gargots”, publicat en 1946, va obtenir crítiques entusiastes i laudatòries, i el jove escriptor es va mudar a Roma. En aquesta ciutat va començar a treballar en els guions o, segons les seves paraules: «composicions per al teatre i el cinema».

Tonino Guerra és autor de nombrosos guions i obres mestres del cinema mundial: "I la nau va...", "Amarcord" de Federico Fellini, "Matrimoni a la italiana" de Vittorio de Sica, "Blowup", "L’eclipsi" i "El desert roig" de Michelangelo Antonioni.

El geni italià va tenir un amor especial per Rússia.

«Soc rus per la meva dona», deia habitualmet el Tonino. Va conèixer la seva Lora (Eleonora Yáblochkina) el 1975, quan va anar amb el Michelangelo Antonioni al Festival Internacional de Cinema de Moscou. Des de llavors, no es van separar mai més. Poc a poc, el Tonino Guerra va familiaritzar-se amb la cultura russa: va estudiar l’idioma i la cultura, va ser nomenat professor honorari pel VGIK (Institut Pansoviètic de Cinema) i va rebre l’Ordre de l’Amistat.

Basant-se en les narracions de guerra, el cineasta Vladímir Naumov va filmar "La blanca festa" i "Rellotge sense agulles", i l’Andréi Tarkovski, "Temps de viatge" i "Nostàlgia". Gràcies a la protecció del mestre italià, a l’Andréi Tarkovski li van permetre filmar la seva pel·lícula en Itàlia.

El 25 de març, al Club de cine parlarem de la pel·lícula "Nostàlgia" en el context de l’obra del Tonino Guerra, un dels artistes italians de la paraula més destacats del segle XX.

Us recordem que la pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

La coordinadora del Club de cine – Elvira Araslanova, crítica de cinema, guionista i fotògrafa.

Data d’estrena: 1983, Unió Soviètica

Drama

Director: Andréi Tarkovski

Guió: Tonino Guerra, Andréi Tarkovski

Operador: Giuseppe Lanci

Compositor: Giuseppe Verdi, L.V.Beethoven

Artistes: Andrea Crisanti

Repartiment: Oleg Yankovsky, Erland Josephson, Domiziana Giordano, Delia Boccardo

Participació gratuïta i amb registre previ.

25 de Març
INSCRIPCIÓ