16 de Juny
“Ovsyanki” (Ànimes Silencioses)
Projecció de la pel·lícula de Aleksey Fedorchenko
16 de Juny
“Ovsyanki” (Ànimes Silencioses)
Projecció de la pel·lícula de Aleksey Fedorchenko
16 de Juny
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 16 de juny a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la dramàtica pel·lícula “Ovsyanki” dirigida per Alexey Fedorchenko, basada en la novel·la homònima de Denis Osokin, publicada a la revista “Octubre” en 2008. Es rumoreja que Quentin Tarantino, aplaudint a la pel·lícula de peu, la va descriure com “una obra veritablement poètica”.

Miron Kozlov es disposa a enterrar la seva jove esposa Tatyana d'acord amb l'antic costum de poble meria, que fa temps va viure a la regió del nord del riu Volga. Els seus companys de viatge són un fotògraf anomenat Aist i dos petits ocells amb l’intraduïble nom ovsyanki. Un llarg camí, records de la vida familiar, rituals pagans del poble desaparegut fa més de quatre-cents anys, converteixen la pel·lícula en una íntima conversa sobre l'amor i la mort.

Filmada pel camarògraf Mikhail Krichman en l'alt Volga, entre els Urals del Nord i la República de Komi, el film sorprèn amb la bellesa de la naturalesa de nord de Rússia. La pel·lícula “Ovsyanki” va trobar la seva fama en el 67è Festival de Cinema de Venècia i a més, entre altres guardons, va rebre el premi l'Osella d'Or a la millor fotografia.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2010

País: Rússia

Gènere: drama, melodrama

Director: Alexey Fedorchenko

Guió: Denis Osokin

Operador de càmera: Mikhail Krichman

Compositor: Andrey Karasev

Duració: 75 min.

Repartiment: Yuri Tsurilo, Igor Sergeev, Yulia Aug, Viktor Sukhorukov, Larisa Domaskina, Vyacheslav Melekhov, Olga Dobrina, Ivan Tushin, Olga Guileva, Elena Russu, entre d'altres.

Us esperem el 16 de juny al nostre Cineclub!

16 de Juny
INSCRIPCIÓ