13 de desembre
Plaers gastronòmics en un context cultural i històric
Visita guiada nadalenca amb Natalia Benedichuk
13 de desembre
Plaers gastronòmics en un context cultural i històric
Visita guiada nadalenca amb Natalia Benedichuk
13 de desembre
Horaris:
11.00 – 14.00
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Les festes de Nadal i Cap d’Any no només són una època plena de nombrosos esdeveniments culturals, sinó també una oportunitat per gaudir d’exquisides delícies festives que, sens dubte, afegiran un toc especial a l’ambient de les celebracions que s’acosten.

El 13 de desembre a les 11:00 us convidem al recorregut cultural i gastronòmic per la Barcelona dels segles XIX-XX. Durant la passejada coneixerem les tradicions de la celebració del Nadal catòlic, descobrirem quins plats són típics d’aquests dies i ens submergirem en l’ambient i la cultura de la Barcelona d’aquella època.

La visita guiada anirà a càrrec de la guia Natalia Benedichuk i es farà en rus.

Recorrerem els barris històrics de la ciutat, on encara es conserven cafès i restaurants antics, i us explicarem com les tradicions festives s’han entrellaçat amb la gastronomia local al llarg del temps.

Ens aturarem especialment en el famós Nadal català, aquesta època màgica en què la ciutat s’il·lumina amb llums càlides i a les taules festives no hi falten els plats tradicionals, com els canelons (rotllets de carn) i l’irresistible turró, un dolç nadalenc molt popular fet d’ametlles, mel o xocolata. Aquesta delícia, preparada amb amor, és una part essencial de les celebracions a tota Espanya.

Barcelona és coneguda com una de les ciutats més “saboroses” del món, i no només durant el Nadal. Al llarg de tot l’any, la capital catalana atrau milions de turistes i enriqueix la vida dels habitants amb la seva oferta gastronòmica, perfectament integrada en el ric context cultural i històric de la ciutat, que confereix a cada àpat un encant especial i un sabor inoblidable.

Molts restaurants no només tenen una llarga història, sinó que també es troben en edificis emblemàtics de Barcelona, com ara el 1902 Café Modernista, el 7 Portes, que porta la seva història des de 1836, o el 4 Gats, restaurant freqüentat per figures com Picasso, Gaudí, Rubén Darío i Santiago Rusiñol.

Al Barri Gòtic, en un edifici de 1850 que va pertànyer al comte Fonollar, es troba la taverna Agüelo 013. Una de les parets de l’establiment conserva part de l’antiga muralla de Barcelona que ens transporta a temps llunyans als quals literalment podem arribar a tocar amb la mà.

Durant el nostre recorregut descobrirem on anaven els barcelonins a celebrar les tertúlies, a prendre un got i picar alguna cosa. Parlarem dels famosos restauradors i dels plats que els van portar a la fama mundial, i també dels seus cèlebres visitants.

Recordarem l’enfrontament ètic entre el “Cercle Artístic de Sant Lluc” i la “Reial Acadèmia de Belles Arts”, de la història i els habituals del club “Excursionista” i de l’“Ateneu”. No oblidarem passar pel cor gastronòmic de la ciutat: els mercats de la Boqueria i del Born.

¡Ens esperen moltes sorpreses i descobriments!

Sobre la guia

Natalia Benedichuk es va graduar a la Facultat de Filologia de la Universitat Estatal de Moscou, on va estudiar literatura catalana del segle XX. Va treballar com a guia turística a Moscou durant més de 15 anys, especialitzant-se en excursions temàtiques. Des de l'inici de la pandèmia ha estat creant rutes per Barcelona i té moltes ganes de compartir els seus descobriments amb els amants de la cultura i la història.

Duració: 3 hores

Punt de trobada: ens veiem el 13 de desembre a les 11:00 a l'entrada de la botiga Primark  (Pl. de Catalunya, 23, 08002 Barcelona).

Preu: 25 €

Comprar entrades

13 de desembre
INSCRIPCIÓ