3 de juny
Principis d’una alimentació equilibrada en la societat moderna: tendències, evolució i reptes
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de l’SPbSU
3 de juny
Principis d’una alimentació equilibrada en la societat moderna: tendències, evolució i reptes
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de l’SPbSU
3 de juny
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Una alimentació saludable és clau per portar una vida plena. Tanmateix, en el món dinàmic d’avui, on es creuen necessitats individuals, preferències alimentàries i factors socioeconòmics amb mites del màrqueting i un excés d’informació, aquest tema pren una importància creixent.

El 3 de juny a les 18:00 la Fundació Cultural «CdR a Barcelona» i la Universitat Estatal de Sant Petersburg us conviden a la conferència «Principis d’una alimentació equilibrada en la societat moderna: tendències, evolució i reptes». La xerrada tractarà els fonaments d’una alimentació saludable i la seva importància per al benestar en el context del món actual.

La conferència serà impartida per Lidia Soprun, professora associada del Departament d'Organització de la Salut i Dret Mèdic. La trobada es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia i es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

La conferència tractarà els principis fonamentals d’una alimentació equilibrada, posant èmfasi en la proporció adequada de macronutrients i micronutrients, la importància d’adaptar la dieta a les necessitats individuals i el valor de triar els aliments de manera conscient.

Es farà un especial èmfasi en l’anàlisi de les tendències actuals en alimentació, com la creixent popularitat de les dietes basades en plantes, les dietes baixes en hidrats de carboni i els enfocaments paleo i cetogènic, així com el seu impacte en la salut.

La ponent també abordarà l’evolució de les tecnologies alimentàries, l’accés a productes ecològics i la creixent rellevància d’una producció sostenible d’aliments.

La conferència posarà especial atenció als reptes que afronta la persona moderna en l’alimentació: l’alteració dels hàbits pel ritme accelerat de vida, la creixent presència de productes ultraprocessats i la desigualtat social en l’accés a aliments de qualitat. Analitzar aquests factors ens convida a veure l’alimentació des d’una perspectiva més àmplia, no només com un medi per cuidar la salut, sinó també com un element fonamental en la relació harmoniosa entre l’individu, la societat i l’entorn.

Aquesta conferència és ideal per a aquells que volen entendre com l’alimentació impacta en la salut, millorar els seus hàbits i aprendre a valorar amb criteri les dietes de moda i les tendències alimentàries. Els coneixements adquirits ajudaran a integrar una alimentació equilibrada dins d’un estil de vida conscient, adaptat a les necessitats del món actual.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

3 de juny
INSCRIPCIÓ