30 de Juny
Arkhangelskoye: la lluita pel “Versalles dels afores de Moscou”
En directe: Evgeni Sosèdov, defensor del patrimoni històric
30 de Juny
Arkhangelskoye: la lluita pel “Versalles dels afores de Moscou”
En directe: Evgeni Sosèdov, defensor del patrimoni històric
30 de Juny
Horaris:
20.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Benvolguts amics!

El 30 de juny, a les 20 h, el protagonista del nostre nou programa en directe serà l'activista i figura pública Ievgueni Sosèdov: vicepresident del Consell Central de la Societat Russa per a la Protecció dels Monuments Històrics i Culturals, president del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) a Rússia, guardonat amb el Premi Presidencial per a les joves personalitats de la cultura. 

Des de fa més de deu anys, Ievgeni ha estat protegint el patrimoni del museu Arkhangelskoe: el conjunt arquitectònic i de parcs, que va concentrar tot el millor que s'havia creat durant tres segles en l'arquitectura senyorial russa.

El primer cop que el palau d’Arkhangelskoe és esmentat en fonts escrites és a l'època d'Ivan el Terrible. Durant tres segles, va pertànyer als prínceps Odoevski, Golitsin, Iussúpov.

Allà van viure els prínceps Odoevski, Txerkasski, Golitsin. Arkhangelskoe també va esdevenir el niu familiar del famós llinatge Iussúpov. El palau va ser visitat per destacades personalitats de la cultura russa: els poetes Aleksandr Puixkin i Piotr Viazemski, l'historiador i escriptor Nikolai Karamzín i l'escriptor Aleksandr Herzen, els artistes Valentin Serov i Konstantin Korovin, el compositor i director d'orquestra Igor Stravinski, entre d’altres. Van anar-hi de visita fins i tot els tsars: Alexandre I, Nicolau I, Alexandre II, Alexandre III i Nicolau II.

A Arkhangelskoe es van celebrar cerimònies solemnes i van tenir lloc diverses tragèdies.

Aquest lloc, anomenat el «Versalles dels afores de Moscou», guarda molts secrets i llegendes, una de les quals és la de la maledicció que durant segles va perseguir la família de Iussúpov ...

El 30 de juny, a les 20 h, l’Anna Silyunas parlarà amb l’Ievgueni Sosèdov sobre el present i el futur de la finca Arkhangelskoe: una veritable joia arquitectònica als afores de Moscou.

Emissió en rus.

Escolteu els nostres programes a la freqüència https://117-2.ru/espanol/, connectant-vos directament des dels vostres mòbils!

30 de Juny
INSCRIPCIÓ