30 de Juny
Rock
Projecció de la pel·lícula de Alexei Uchitel
30 de Juny
Rock
Projecció de la pel·lícula de Alexei Uchitel
30 de Juny
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 30 de juny a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció del llargmetratge documental de culte “Rock” dirigit per Alexei Uchitel, la primera pel·lícula dedicada a la música rock soviètica. El film també va ser el primer a mostrar la vida dels rockers d'aquella època des de l'interior. Quines van ser les persones que es van convertir en els herois dels 1980-1990?

Uns músics radiants, atractius i carismàtics, que no encaixaven amb l'era soviètica: Viktor Tsoi, Oleg Garkusha, Yuri Shevchuk i Boris Grebenshchikov; treballen com a vigilants i conserges al matí, i a la nit reuneixen a milers de fans en els estadis. El director Alexei Uchitel va retratar als nous herois, que no tenien res a veure amb els “joves alegres” que en aquell temps solien aparèixer a la televisió i els escenaris de teatres.

“Rock” s'ha convertit en un veritable retrat de tota una generació. Juntament amb els protagonistes de la pel·lícula els espectadors podran visitar el club de rock de Leningrad i la llegendària caldera de carbó “Kamchatka”, on Viktor Tsoi va treballar com fogoner. L'estrena del film va tenir lloc en el millor escenari d'aquella època, a la Casa del Cinema de Leningrad, va ser tot un èxit.

La pel·lícula està recomanada no només per als amants del rock, sinó també per a aquells que estiguin interessats en la cultura de Rússia en l'últim terç del segle XX.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en anglès.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 1987

País: URSS

Gènere: documental

Director: Alexei Uchitel

Guió: Yuri Filinov

Operador de càmera: Dimitri Mass

Compositor: Boris Grebenshchikov

Duració: 90 min.

Repartiment: Boris Grebenshchikov, Timur Novikov, Yuri Shevchuk, Viktor Tsoi, Oleg Garkusha, Anton Adasinsky, Georgy Guryanov, Igor Tikhomirov, Yuri Kasparyan, Andrey Krisanov, entre d'altres.

Us esperem el 30 de juny al nostre Cineclub!

30 de Juny
INSCRIPCIÓ