5 de Abril
Rosé i orange wine
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
5 de Abril
Rosé i orange wine
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
5 de Abril
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Els pobles del Mediterrani van començar a emergir del barbarisme quan van aprendre a cultivar oliveres i vinyes.

Tucídides

El 5 d’abril a les 19:00 us convidem al segon tast i conferència 'Rosé i orange wine', que es durà a terme com a part del nou cicle 'Immersió en la cultura del vi' i anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man.

Sabíeu que les primeres evidències de la producció de vi daten del setè mil·lenni abans de Crist i que els qvevri, recipients d'argila utilitzats per a la fermentació i envelliment del vi, van ser trobats a la regió de Tbilisi? Que fa 2100-1700 anys van aparèixer els primers barrils de vi i fa 1500-1100 anys els primers sommeliers?

El vi no és només un producte de la fermentació del suc de raïm. El vi és una part integral de la cultura del Mediterrani que reflecteix les característiques de la història, el clima i, per descomptat, les persones que viuen a cada país i regió.

Rosé i orange wine son els vins que generen més preguntes i incomprensió. El rosé no es percep com un vi seriós; sobre orange wine sovint es pensa que està fet de taronges. És veritat? Sens dubte que no, però sorgeixen altres preguntes:

•És cert que la majoria dels vins abans del segle XX eren rosats?

• Com afecta el to rosat al caràcter del vi? Hauríem de témer els vins de color gerd?

• Per què el rosé i l'orange wine comparteixen un esperit similar tot i ser elaborats de manera completament diferent?

• Com van aparèixer les àmfores a Espanya i què té a veure amb Geòrgia?

• Quins horitzons gastronòmics obren els rosé i els orange wine?

El programa inclou tast i conferència sobre els vins negres de la Mediterrània que acompanyaran unes tapes delicioses.

Us esperem el 5 d’abril a les 19:00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

El tast i la conferència es faran en rus.

Durada: 1,5 hora.

Entrada: 45 euros.

Limitat el nombre de participants.

Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.

5 de Abril
INSCRIPCIÓ