14 de Desembre
Sant-Petersburg es vesteix de Nadal
Vídeo de passeig per la ciutat
14 de Desembre
Sant-Petersburg es vesteix de Nadal
Vídeo de passeig per la ciutat
14 de Desembre
Horaris:
19.00 – 20.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Us convidem a fer una passejada per la ciutat de Sant Petersburg a l'època nadalenca, la "Capital del Nord" de Rússia plena de neu; la metròpoli més gran d'Europa després de Moscou i Londres; la ciutat de les nits blanques i els palaus magnífics; la capital de cultura, on es poden trobar més de 70 teatres i més de 200 museus, incloent el famós Museu de l'Hermitage, la col·lecció del qual compta amb al voltant de tres milions d'obres d'art i monuments de la cultura universal, així com el Museu Estatal Rus, un dels museus d'art més grans.

El centre històric de Sant Petersburg i els seus complexos de monuments arquitectònics declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El 14 de desembre, a les 19.00 hores, Casa de Rússia a Barcelona i la Universitat Estatal de Sant Petersburg us conviden a la projecció del documental "Passeigs per Sant Petersburg", cadascuna de les cinc parts del qual us presentarà diferents llocs d'aquesta ciutat única i preciosa. L'autora i presentadora Anastasia Babaeva explicarà la història dels carrers i les places de la ciutat a la riba del riu Neva, us ensenyarà el metro de Sant Petersburg i us portarà als racons de la ciutat més secrets que no figuren a cap guia turística.

Començarem el nostre passeig a la famosa avinguda Nevski, coneixerem la seva història i admirarem els magnífics edificis que l'envolten. Travessant l'Arc de Triomf de l'Edifici de l'Estat Major, ens trobarem a la majestuosa Plaça del Palau, que recorda no només la coronació dels tsars russos, sinó també desfilades militars, alçaments i revolucions. Veurem l'antiga façana del Museu de l'Hermitage, una veritable tresoreria de l'art rus.

Viatjarem a Tsarskoe Selo (la Vila dels Tsars) i descobrirem la famosa Cambra d'Ambar, considerada la perla del Palau de Catalina i la vuitena meravella del món. Al llarg de la pel·lícula us desvetllarem on es ven la xocolata més deliciosa a Sant Petersburg i què va tenir a veure Vladimir Lenin amb la seva producció. També visitarem el darrer bar per on va passar el gran poeta rus Alexander Puixkin abans de dirigir-se al duel mortal.

Juntament amb Anastasia, anirem al delta del riu Neva, veurem el Golf de Finlàndia i la sortida al Mar Bàltic. Les vistes de l'Església del Salvador sobre la Sang Vessada als raigs del sol ponent no deixarà indiferent ningú! Admirem el cel de Sant Petersburg a través dels patis-pous sense fons, glorificats pel famós escriptor rus Fiodor Dostoevski; i creuarem alguns dels ponts més famosos de la capital, perquè la ciutat de Sant Petersburg també és coneguda com la Venècia del Nord.

Passejar per Sant Petersburg a l'època nadalenca és un veritable conte de fades, que ens agradaria compartir amb tots vosaltres, estimats amics de Casa de Rússia a Barcelona!


Us esperem el 14 de desembre a les 19.00 hores!

Creadores de la pel·lícula:

Anastasia Babaeva, autora del projecte, presentadora, operadora i editora.

Larisa Casino, coautora del projecte, guionista i segona càmera.

La projecció de la pel·lícula tindrà lloc a Casa de Rússia en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

14 de Desembre
INSCRIPCIÓ