5 de desembre
Seguint les petjades de Modigliani
Cata i conferència amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
5 de desembre
Seguint les petjades de Modigliani
Cata i conferència amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
5 de desembre
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics:

El proper 5 de desembre a les 19:00 tenim el plaer d’invitar-vos a la tast i conferència «Seguint les petjades de Modigliani», que se celebrarà a la Fundació Cultural «CdR a Barcelona» i s’impartirà en rus. L’esdeveniment anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a @Garnacha_man.

El vi no es limita a ser una beguda; és un fil que entrellaça cultura, història i vides humanes. Per això, juntament amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin, us convidem a gaudir d’excel·lents vins i a submergir-vos en l’atmosfera de París de principis del segle XX.

Ens imaginarem els sabors i aromes que probablement gaudia la bohèmia parisenca als llegendaris cafès «La Rotonde» i «Le Dôme» el 1910, quan entre els seus habitués hi era encara l’artista italià desconegut Amedeo Modigliani, la jove Anna Ajmátova passejava per París juntament amb el seu marit, el poeta Nikolái Gumiliov.

Intentem ‘reviure’ aquella època tan bella, captar-ne l’esperit i apropar-nos als vins que podrien haver acompanyat les converses d’artistes, poetes i somiadors de fa un segle.

Aquesta trobada serà una oportunitat per reviure aquella època i descobrir els vins que van poder acompanyar les converses d’artistes, poetes i somiadors d’ara fa un segle.

Durant la tast i conferència, abordarem:

  • Com han evolucionat les preferències pel xampany i quan es va convertir en el vi escumós més important del món?
  • Per què el sauvignon blanc es va consagrar com la varietat principal del Vall del Loira i quina relació tenen amb això les tavernes parisines?
  • En quins moments de la història del vi van ser els monjos, els aristòcrates i la burgesia els qui van marcar la pauta?
  • Quin és l’origen de la passió pels vins dolços, i és cert que el millor maridatge amb el foie gras és un Sauternes?
  • Qui va ser el primer a crear cartes de vins i a convertir simples cambrers en autèntics sommeliers?
  • Quins restaurants preferien els parisencs i com es va originar la cultura gastronòmica francesa tal com la coneixem?
  • Què pensava el públic espanyol sobre la cultura gastronòmica francesa i quins vins solien triar en aquella època?

Descobrirem les respostes a aquestes i moltes altres preguntes durant la nostra trobada del 5 de desembre, i celebrarem junts l’inici de la temporada nadalenca!

La tast i conferència s’impartiran en rus.

Adreça: Carrer de Josep Anselm Clavé, 31, Ciutat Vella, 08002 Barcelona

Preu: 50 euros

Comprar entrades

5 de desembre
INSCRIPCIÓ