14 de Juliol
Silenci!
Projecció de la pel·lícula de Victor Kosakovsky
14 de Juliol
Silenci!
Projecció de la pel·lícula de Victor Kosakovsky
14 de Juliol
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 14 de juliol a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a la projecció del llargmetratge “Silenci!”,  d’un dels directors més famosos del cinema documental rus, Victor Kosakovsky, un any abans del 300 aniversari de Sant Petersburg. Pel rodatge de la pel·lícula el director es va inspirar en la primera fotografia realitzada en la història, de Joseph Nicéphore Niépce “Punt de vista des de la finestra de Le Gras” (1826), així com en la novel·la de Hoffmann “La finestra de la cantonada”.

La pel·lícula va ser filmada des de la finestra de l'apartament del director a Sant Petersburg, sense cap tipus de preparació especial. La decoració principal, un forat apedaçat a l'asfalt. Els protagonistes, els vianants del carrer i els serveis públics de la ciutat.

El director i camerògraf de la pel·lícula és Viktor Kosakovsky. Des de la seva finestra el està observant com canvia el temps, les persones i els cotxes que passen, i com els treballadors reparen lentament les canonades i l'asfalt.

“Si pogués saber clarament el que m'agrada i que no m'agrada del què està passant davant de la meva finestra, no faria aquesta pel·lícula. Però quan estic dubtant, o millor dit, quan m'agrada i no m'agrada al mateix temps, apareix un motiu per fer un nou film”, va comentar el director en una entrevista.

La pel·lícula còmica, de vegades irònica, i molt acollidora de Victor Kosakovsky va ser guardonada amb el Gran Premi de la XIV Festival de Cinema Documental “Rússia”, el Gran Premi del Festival Internacional de Cinema de Sant Petersburg “Missatge a l'Home” i el premi a la millor pel·lícula documental del XI Festival de Cinema “Finestra a Europa”, entre molts altres premis.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en anglès.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2003

País: Rússia

Gènere: documental

Director: Victor Kosakovsky

Guió: Victor Kosakovsky, E. T. A. Hoffmann

Operador de càmera: Victor Kosakovsky

Compositor: Aleksander Popov

Duració: 82 min.

Us esperem el 14 de juliol al nostre Cineclub!

14 de Juliol
INSCRIPCIÓ