26 de Maig
Una gran dona
Projecció de la pel·lícula de Kantemir Balàgov
26 de Maig
Una gran dona
Projecció de la pel·lícula de Kantemir Balàgov
26 de Maig
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 26 de maig a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció del drama de la postguerra “Una gran dona” del director Kantemir Balàgov. En 2019, la pel·lícula va guanyar el premi FIPRESCI i el 2020 va ser reconeguda com la millor pel·lícula en llengua estrangera per l'Associació de Crítics de Cinema de Los Angeles.

La pel·lícula està ambientada al 1945 a Leningrad. Les joves soldades Iya i Masha tornen a la ciutat que va sobreviure a l'assetjament per començar una nova vida. Però, Leningrad deteriorat per la guerra, ha canviat moltíssim i a més, s'han produït canvis molt més greus i irreparables dins de les mateixes heroïnes.

La pel·lícula està basada en el llibre “La guerra no té rostre de dona” de Svetlana Alexiévich, guanyadora del Premi Nobel de Literatura 2015. “Una gran dona” és el segon llargmetratge de l'estudiant d'Alexander Sokurov, director Kantemir Balágov, qui va intentar examinar els fets de la història russa a través del prisma de l'experiència de les dones. Per cert, la pel·lícula està gravada per la jove i talentosa Ksenia Sereda, que en el moment del rodatge tenia tan sols 24 anys.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en anglès.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2019

País: Rússia

Gènere: drama, militar

Director: Kantemir Balàgov

Guió: Kantemir Balàgov, Alexander Terekhov 

Operadora de càmera: Ksenia Sereda

Compositor: Evgeny Galperin

Duració: 130 min.

Repartiment: Victoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Andrey Bykov, Igor Shirokov, Konstantin Balakirev, Ksenia Kutepova, Olga Dragunova, Timofey Glazkov, Philip Zhloba, Natalia Kutanina, entre d'altres.

Us esperem el 26 de maig al nostre Cineclub!

26 de Maig
INSCRIPCIÓ