20 de Gener
Una sèrie de conferències sobre literatura russa
Borís Pasternak i “Doctor Zhivago”
20 de Gener
Una sèrie de conferències sobre literatura russa
Borís Pasternak i “Doctor Zhivago”
20 de Gener
Horaris:
18.00 – 19.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Benvolguts amics!

La sèrie de conferències sobre literatura russa el 2022 s'obrirà amb una trobada en línia dedicada a la novel·la “Doctor Zhivago”, de Boris Pasternak, que tindrà lloc el 20 de gener a les 18.00 hores. L'autora i presentadora és la crítica i autora de nombrosos articles sobre la història del teatre, professora, productora i directora Olga Garibova.

“Vaig fer plorar el món sencer per la bellesa de la meva terra”

Boris Pasternak

La novel·la Doctor Zhivago de Boris Pasternak és una de les obres més famoses sobre el destí de la gent que va haver de sobreviure al gran punt d'inflexió de la història russa dels primers anys del segle XX. El protagonista de la novel·la és un metge i poeta a qui tocarà enfrontar-se a les circumstàncies complicades de la guerra civil i no perdre la fe en si mateix i en el seu amor. El començament del treball a la novel·la, que es crearà en el transcurs de deu anys -de 1945 a 1955- va coincidir amb la finalització de Pasternak de la traducció de Hamlet de Shakespeare.

“Doctor Zhivago” és una obra d'un gran poeta sobre un altre poeta. El protagonista de la novel·la és un metge que amb les seves mans cura cossos i amb la seva sensibilitat cura ànimes. La novel·la de Pasternak es llegeix com un poema en prosa i, com sol passar quan es llegeix poesia, sorgeixen imatges, arquetips de destins, quadres de la natura, sentiments i experiències momentànies que s'hi entrellacen fantasiosament. Els herois de la novel·la semblen tan vius i reals en cada moment, però quan ens hi acostem, entenem com són de simbòlics i metafòrics. Probablement aquesta és la raó per la qual al llarg de més de mig segle el món sencer no ha pogut deixar de llegir i sorprendre's per aquest gran treball i per aquestes línies aparentment simples.

Us esperem el 20 de gener a les 18.00 hores!

La conferència es realitzarà online en rus.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

20 de Gener
INSCRIPCIÓ