26 de Gener
Vins negres del Mediterrani
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
26 de Gener
Vins negres del Mediterrani
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
26 de Gener
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Els pobles del Mediterrani van començar a emergir del barbarisme quan van aprendre a cultivar oliveres i vinyes.

Tucídides

El 26 de gener a les 19:00 us convidem al primer tast i conferència 'Vins negres del Mediterrani', que es durà a terme com a part del nou cicle 'Immersió en la cultura del vi' i anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man.

Sabíeu que les primeres evidències de la producció de vi daten del setè mil·lenni abans de Crist i que els qvevri, recipients d'argila utilitzats per a la fermentació i envelliment del vi, van ser trobats a la regió de Tbilisi? Que fa 2100-1700 anys van aparèixer els primers barrils de vi i fa 1500-1100 anys els primers sommeliers?

El vi no és només un producte de la fermentació del suc de raïm. El vi és una part integral de la cultura del Mediterrani que reflecteix les característiques de la història, el clima i, per descomptat, les persones que viuen a cada país i regió.

Juntament amb Ilya Kirilin, periodista especialitzat en vins, descobrireu:

• Com va arribar la vinya a la península ibèrica i quins es poden considerar els primers enòlegs professionals del futur Regne d'Espanya?

• Per què històricament tots els tipus de raïm eren vermells, i quin paper hi van jugar les aus?

• Com es van reflectir als vins moderns els mètodes de producció i envelliment del vi a l'Imperi Romà?

• Per què la garnatxa es diu grenache a França i cannonau a Sardenya, i què té a veure amb el Regne d'Aragó?

• Els estils principals de vins de la Mediterrània espanyola, amb què combinar-los i com trobar el vostre propi vi.

El programa inclou tast i conferència sobre els vins negres de la Mediterrània que acompanyaran unes tapes delicioses.

Us esperem el 26 de gener a les 19.00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

Durada: 1,5 hora.

Entrada: 50 euros.

Limitat el nombre de participants.

Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.

26 de Gener
INSCRIPCIÓ