5 de Maig
Vint dies sense guerra
Projecció de la pel·lícula de Alexey German
5 de Maig
Vint dies sense guerra
Projecció de la pel·lícula de Alexey German
5 de Maig
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 5 de maig a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula "Vint dies sense guerra" del director Alexey German; de la qual, el guió va ser escrit pel poeta i escriptor Konstantin Simonov basat en la seva història epònima.

La pel·lícula està ambientada en l'any 1942, en plena Segona Guerra Mundial. L'escriptor i periodista de primera línia Vasiliy Lopatin arriba a Tashkent per passar uns 20 dies de vacances després de la Batalla de Stalingrad, visitar la família del seu col·lega mort i celebrar l'Any Nou 1943. Durant aquests 20 dies sense guerra aconsegueix visitar el rodatge d'una pel·lícula basada en els seus assajos militars i viure l'amor verdader.

El mateix Konstantin Simonov es va dirigir a Alexey German, un director desconegut en aquell temps, amb la proposta de filmar el seu guió. Durant el procés de creació de "Vint dies sense guerra", Aleksey German estava recordant la seva infància, quan als cinc anys va ser evacuat de Leningrad a Tashkent, on tenen lloc els principals esdeveniments de la pel·lícula. Mentre es preparava per a la filmació, German va estudiar l'arxiu de Simonov, que va viure la guerra de principi a fi i va conèixer tots els seus horrors. Per això la pel·lícula va arribar a ser tan realista i, en alguns llocs, gairebé documental.

"Vint dies sense guerra" és coneguda pel seu brillant repart. El personatge principal de la pel·lícula va ser interpretat per l'estimat artista soviètic i rus Yuri Nikulin. Lyudmila Gurchenko, Alexey Petrenko, Liya Akhedzhakov, entre d’altres artistes, també van protagonitzar el film. El text de l'autor en veu en off va ser llegit per Konstantin Simonov.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en anglès.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 1977

País: URSS

Gènere: drama, melodrama, militar

Director: Alexey German

Guió: Konstantin Simonov

Operador de càmera: Valery Fedosov

Compositor: Víctor Lavrov

Duració: 101 min.

Repartiment: Yuri Nikulin, Lyudmila Gurchenko, Alexey Petrenko, Angelina Stepanova, Ekaterina Vasilyeva, Nikolay Grinko, Luciena Ovchinnikova, Mijail Kononov, Liya Akhedzhakova, Rashid Sadykov, entre d'altres.

Us esperem el 5 de maig al nostre Cineclub!

5 de Maig
INSCRIPCIÓ