1 de Juny
Vladímir Vysotski i Marina Vlady
Conferència de Vidmantas Silyunas
1 de Juny
Vladímir Vysotski i Marina Vlady
Conferència de Vidmantas Silyunas
1 de Juny
Horaris:
19.00 – 20.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 1957, es va estrenar a les pantalles dels cinemes soviètics ‘La bruixa’, la pel·lícula protagonitzada per Marina Vlady, que literalment va encisar el públic. La bella rossa de 17 anys va conquistar no només els homes, sinó també les dones, que volien assemblar-s'hi. Però l'admirador més apassionat i decidit de la jove francesa va resultar ser l'actor del Teatre Taganka, Vladímir Vysotski, que en conèixer Vlady a través de la pantalla va dir: ‘Serà la meva dona!’

El 1 de juny a les 19:00 us convidem a la conferència ‘Vladímir Vysotski i Marina Vlady’, dedicada a la història d'amor increïble d'una actriu francesa i un bard soviètic. La conferència serà impartida pel professor Vidmantas Silyunas, doctor en Història de l'Art i Artista d'Honor de la Federació de Rússia, Cap del Departament de l'Escola-Estudi MKHAT (Teatre d'Art de Moscou), i cavaller de l'Ordre del Mèrit Civil.

Es van conèixer el 1967 al Festival Internacional de Cinema de Moscou. En aquella època, Vlady ja era una actriu mundialment famosa i guanyadora del premi del Festival de Cinema de Cannes. Vysotski encara no era popular, però actuava al llegendari Teatre Taganka, mentre que les seves cançons es coneixien a Moscou. Després de veure l'obra ‘Pugachov’ amb la participació de Vladímir, que va causar una gran impressió a Vlady, tots dos van ser convidats a sopar en un restaurant, on Vysotski va deixar anar: ‘Finalment t'he conegut. Seràs la meva dona!’. Marina només va riure, ja que havia rebut confessions similars no només de centenars, sinó de milers d'homes, i fins i tot dones: ‘Em vaig enamorar de tu, ets la meva heroïna!’

Es van casar el gener del 1970 i van viure una història d'amor increïble, segons les paraules de Vlady, ‘potser una de les més sorprenents del segle passat’.

En aquesta història d'amor, que va durar 12 anys, hi va haver admiració mútua per la creativitat i el talent de l'altre, la gelosia i les separacions, la disposició de Vlady -una estrella mundial- a deixar en segon pla la seva carrera i el seu còmode estil de vida parisenc per estar a prop del seu estimat Volodia. I, per descomptat, el talent i el temperament més brillant de Vysotski, la vida del qual es va interrompre quan només tenia 42 anys.

'Visc 12 anys, protegit per Déu i per tu', va escriure en el seu darrer poema.

La nostra conferència el 6 de juny tractarà sobre el gran amor entre els llargs comiats i curtes trobades, sobre la llibertat, el talent i la creativitat.

La trobada es farà a la Fundació, en rus.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

1 de Juny
INSCRIPCIÓ