27 de Setembre
Zinaída Serebriakova – primera dama de la pintura
Del cicle de conferències “L’art a l’emigració”
27 de Setembre
Zinaída Serebriakova – primera dama de la pintura
Del cicle de conferències “L’art a l’emigració”
27 de Setembre
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El destí de Zinaida Serebriakova, la néta del famós arquitecte Nikolai Benois que va néixer i es va criar a la finca dels cèlebres artistes Benois-Lansere, estava predeterminat fins i tot abans del seu naixement. La bona educació i el talent es van convertir en un desig de realitzar-se en la direcció artística, decisió que va ser molt ben rebuda a la seva talentosa família. “Els nostres fills neixen amb un llapis a la mà”, deien a la casa de la futura artista.

El 27 de setembre a les 18:00 us convidem a la conferència "Zinaída Serebriakova – primera dama de la pintura", que tractarà de l'obra i el destí d'una de les primeres dones russes a la història de l'art. La conferència serà impartida per María García, arquitecta, dissenyadora i art-manager de Casa de Rússia.

Zinaida Serebriakova va començar a dibuixar a una edat molt primerenca, representant amb amor tot allò que l'envoltava: arbres, jardins, cases, molins de vent. La joventut de la futura artista va transcórrer a Sant Petersburg, on es va convertir en estudiant d'una escola d'art, on Ilya Repin li va ensenyar els conceptes bàsics de les belles arts.

L'estil únic de Zinaida Serebriakova ja es podia descobrir a les seves primeres obres. La jove artista era molt bona per als retrats, en què transmetia amb facilitat i gràcia la profunditat del caràcter de cada persona. Entre els seus altres temes preferits destacaven la natura, l'harmonia i les escenes de la vida del poble.

L'autoretrat de Zinaida, pintat en una lluminosa habitació d'hivern davant d'un mirall amb la tauleta plena de coses per celebrar els rituals de bellesa matinals, la va fer famosa a tota Rússia a l'exposició de la Unió d'Artistes el 1910 i es va convertir en una de les seves obres més importants. Pável Tretyakov va comprar aquest llenç per a la seva galeria, i crítics i artistes entusiastes, entre els quals hi havia Serov, Vrúbel i Kustódiev, van reconèixer immediatament el talent de Serebriakova i la van convidar al seu cercle creatiu "El món de l'art".

Havent-se convertit en una de les primeres artistes russes a escala mundial, Zinaida Serebriakova no va poder conèixer i gaudir de la seva pròpia fama. L'època més serena de la seva vida va acabar amb la mort primerenca del seu marit, després de la qual l'artista no tornarà a casar-se. Rússia postrevolucionària i l'URSS no necessitaven retrats ni paisatges, i la societat francesa estava massa ocupada amb nou l'art déco per donar cabuda a les obres de Serebriakova. Sobre el talent de l'artista i la seva recerca eterna de la bellesa parlarem durant la nostra propera conferència.

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

27 de Setembre
INSCRIPCIÓ