24 d'Abril
Primera trobada del seminari “Xerrades sobre la psicoanàlisi i l'art”
Per Cristina Díaz Erofeeva, psicoanalista Amb la participació del traductor Jorge Ferrer
24 d'Abril
Primera trobada del seminari “Xerrades sobre la psicoanàlisi i l'art”
Per Cristina Díaz Erofeeva, psicoanalista Amb la participació del traductor Jorge Ferrer
24 d'Abril
Horaris:
18.30 – 19.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Tots coneixen Sigmund Freud, però sabeu com el seu ensenyament pràctic ha transformat la percepció d'escriptors, artistes i cineastes cap a la literatura, el cinema i les arts plàstiques al llarg del segle XX?

Al llarg de la nostra primera trobada, que tindrà lloc el 24 d'abril a les 18:30 hores, parlarem de la nova perspectiva de la sexualitat, els somnis, els desitjos i la mort que el psicoanàlisi ha introduït en la societat.

L'art ha estat una font d'intuïcions i coneixements per a la ciència de l'inconscient, i avui dia, la literatura, la plàstica, juntament amb el cinema, segueixen assenyalant camins i descobriments molt valuosos per a qui s'endinsa tant en els misteris de la psique com en els de la creació.

Ens complau convidar-vos a unes trobades úniques, durant les quals, a través de l'exposició de alguns dels temes fonamentals de l'accés psicoanalític a la ment humana, "llegirem" algunes obres literàries, i enraonarem sobre obres pictòriques i fotogràfiques. També conversarem sobre cinema, aportant claus que serviran tant per al coneixement de les principals tesis de l'ensenyament de Freud, com per a reflexionar sobre nosaltres mateixos, l'entorn que ens envolta i l'art que consumim i gaudim.

L'autora i la presentadora és la psicoanalista Cristina Díaz Erofeeva, amb la participació de l'escriptor i traductor Jorge Ferrer.

Programa del seminari

8 de maig – La psicoanàlisi i la literatura

15 de maig – La psicoanàlisi i les arts plàstiques

22 de maig – La psicoanàlisi i el cinema

Trobareu el programa detallat del seminari mitjançant aquest enllaç.

Cristina Díaz Erofeeva i Jorge Ferrer

Cristina Díaz Erofeeva – psicòloga, psicoanalista, psicoterapeuta. Va estudiar psicologia a la Universitat de L'Havana, on posteriorment va impartir conferències i va treballar com a psicoterapeuta a la clínica psicològica. Fundadora de la Societat Psicoanalítica de Cuba, també és membre del consell de la IFPS (Federació Internacional de Societats Psicoanalítiques). Ha impartit formació en psicoanàlisi en diverses escoles psicoanalítiques i amb psicoanalistes d'Argentina, Xile, França, Bèlgica, entre altres. Actualment treballa com a psicoanalista a Barcelona i col·labora amb l'associació de famílies amb trastorns de l'espectre autista TEADIR. Té interès en les interseccions del psicoanàlisi amb la filosofia, la literatura i l'art.

Jorge Ferrer és escriptor i traductor de literatura russa clàssica i contemporània. Entre d'altres autors, ha traduït a Aleksandr Herzen, Svetlana Aleksiévitx, Mikhaïl Kuràyev, Ilià Erenburg, Nikolai Leskov i Ivan Bunin. L’any 2012 va rebre el Premi "La literatura russa a Espanya", atorgada per la Fundació Borís Ieltsin. L’any 2014, va integrar la shortlist del Premi Read Russia, concedit a la millor traducció de literatura russa a qualsevol llengua. Va néixer a l'Havana i viu a Barcelona des de 1994.

El seminari es durà a terme a la Fundació Cultural 'CdR a Barcelona' en rus i castellà amb traducció simultània. Per tenir l'accés a la traducció simultània del seminari, cal comptar amb auriculars i un telèfon intel·ligent amb l’aplicació de Zoom.

Direcció: Carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona. 

La participació a la xerrada introductòria, que tindrà lloc el 24 d'abril a les 18.30 hores, és gratuïta.

El preu de participació a les xerrades del 8, 15 i 22 de maig és 15€/trobada.

Per participar-hi cal realitzar una inscripció al següent enllaç

24 d'Abril
INSCRIPCIÓ